Chcete dostať zdarma ponuku na separátor od našej firmy?
Samozrejme chcem
Pre suché zmesi
Pre tekuté zmesi
Ostatné typy magnetických separátorov
Ostatné odkazy
Magnetická separačná nádoba MSN

Magnetická separačná nádoba MSN

Magnetická separačná nádoba nájde svoje uplatnenie v prevádzkach, kde je potreba separovať veľké množstvo kovových nečistôt z tekutín. Podľa typu použitých magnetov (v nádobe môžu byť použité slabšie feritové magnety aj najsilnejšie neodymové NdFeB magnety) je možné separovať nielen väčšie, ale aj veľmi jemné nečistoty. Magnetická separačná nádoba je vždy osadená magnetickým valcom. Separovaná tekutina preteká pod týmto valcom, ktorý zachytí kovové magnetické nečistoty. Nečistoty sú potom z otáčajúceho sa magnetického valca stierané do pripravenej nádoby.

Podrobnější info

Separačná nádoba môže výrazne predĺžit životnosť separovaného média (vody, oleja, emulzie,…) a tiež zvýšiť kvalitu nasledujúcich výrobných procesov (napr. znížiť náklady na brúsenie obrábacích nástrojov).

Magnetická separačná nádoba býva často doporučovaná ako sekundárna separácia k automatickým prietokovým separátorom.

 

Priemyselné odvetvia použitia MSN

Magnetická separačná nádoba nájde svoje uplatnenie vo väčšine prevádzok, kde je potreba separovať veľké množstvo kovových magnetických nečistôt z tekutých látok. Je často nasadzovaná tam, kde nie je možné kvôli veľkému množstvu separovaných nečistôt využiť automatický prietokový separátor. Rovnako ako u tohto typu separátoru sa jedná o automatický magnetický separátor, teda nie je potreba ľudskej obsluhy, čo vedie k úspore personálnych nákladov a vyššej kvalite separácie.

 Odvetvia použitia:

  • Strojárenský priemysel
  • Železiarne, drátovne
  • ako prídavné zariadenie k brúskam

Oblasti použitia v priemyselných prevádzkach:

  1. Separácia na ochranu technológie v prevádzke:

    V prípade, že je separátor inštalovaný za účelom ochrany výrobnej technológie, tak je obvykle osadený feritovými magnetmi. Takto vybavený separátor umožňuje separovať skôr väčšie kovové nečistoty tak, aby bolo znížené riziko poškodenia následnej výrobnej technológie. Aj pre toto využitie je možné separátor osadiť aj veľmi silnými neodymovými magnety. Vždy záleží na konkrétnej situácii.

  2. Separácia na čistotu produktu

    Vždy záleží na cieli magnetickej separácie. Je možné použiť separátor s feritovými aj veľmi silnými neodymovými magnetmi. Separačnú nádobu je vhodné umiestniť nielen do konečnej fáze výrobného procesu ako finálnu výstupnú separáciu, ale tiež do predchádzajúcich fáz výroby tak, aby došlo k postupnému zachyteniu maximálneho množstva feromagnetických nečistôt v rôznych stupňoch výroby.

Informácie o bezpečnosti a kvalite separátorov

Dbáme na vysokú kvalitu magnetických separátorov

Konštrukcia a funkcia magnetickej separačnej nádoby MSN

Magnetická separačná nádoba vždy obsahuje magnetický valec (osadený slabšími feritovými alebo veľmi silnými neodymovými magnetmi). Na tomto valci sú zachytené kovové nečistoty, ktoré sú z rotujúceho valca stierené do odpadovej nádoby.

Podľa typu konštrukcie separačné nádoby rozlišujeme na:

Spýtajte sa nás – poradíme vám!

Zákazková výroba je naša prednosť.